Harstads nye bydel inneholder hotell, leiligheter og kultursenter:

En ny milepæl i nordnorsk byutvikling

Et fantastisk byutviklingsprosjekt skal sette Harstad på kartet, og både gi innbyggere nye kulturarenaer og turister en ny favorittdestinasjon i nord. Clemens Eiendom og Harstad skipsindustri skal sammen med blant annet Choice stå bak prosjektet som av mange anses som en spydspiss i nordnorsk byutvikling.

Det nye utviklingsprosjektet viser at nordnorsk natur og moderne byutvikling kan gi spektakulære resultater. Kaarbøkvarteret i Harstad, som skal utvikles av Kaarbø Utvikling AS som er opprettet av Clemens Eiendom og Harstad skipsindustri, har fått godkjent reguleringen av området som blant annet skal inneholde hotell, leiligheter, kino og bibliotek. 

– Idéen med området er å skape et attraktivt og urbant miljø med ulike byfunksjoner. Det er en veldig attraktiv tomt med god beliggenhet i sentrum av Harstad. Vi erfarte tidlig at mange tok kontakt og etterspurte et nytt og mer moderne hotell med et spesielt ønske om større konferansefasiliteter, noe som mangler i Harstad. Etter gode prosesser sammen med Harstad kommune, arkitekter og andre premissgivere har vi landet reguleringsplanen og en leieavtale med Choice om det som skal bli et helt fantastisk bygg, som blir et landemerke i Harstad, og er lokalisert rett ved innseilingen til Hurtigruta, sier Bernt Nordby Skøien, administrerende direktør i Clemens Eiendom.

Konkurranse i nord
Utviklingen av området med hotellet som en spydspiss skaper stor entusiasme, og er noe også en rekke medier har skrevet om, deriblant Finansavisen.

Ved siden av hotellet skal Kaarbø Utvikling også utvikle ca 100 leiligheter, og det er også lagt inn i avtalen med Choice at disse leilighetene skal ha noen fordeler med å bo i tilknytning til et hotell. For mange kommuner i Nord-Norge er det stor konkurranse om turister, men det også viktig å holde på innbyggerne. Moderne og spektakulær byutvikling, med fremtidsrettede boligkonsepter, kulturarenaer og en opplevd investering i sentrumsområdene viktig for mange.

– Dette som startet med et ønske om å utvikle et moderne konferansehotell har blitt til en byutvikling som virkelig setter Harstad på kartet. Totaliteten er knyttet rundt et torg som skal binde disse urbane elementene sammen, og den planfaglige delen er fantastisk bra, sier Clemens Eiendom-sjefen.

Look to Harstad
Clemens Eiendom tror nå på en «Look to Harstad»-effekt, og påpeker at det skjer storstilt utvikling mange plasser i Nord-Norge. I tillegg til hotell og leiligheter vil det også utvikles kino og bibliotek samt at det planlegges for etablering av et visningssenter for de blå næringene, kalt Blått visningssenter.

– Jeg er begeistret for det vi har fått til så langt og er stolt over å få være med å utvikle Harstad til en moderne og attraktiv by, avslutter Bernt Nordby Skøien i Clemens Eiendom.

Artikler

Relaterte saker

Nytt boligkonsept vil legge til rette for morgendagens hjem

Derfor vil alle høre om Smarte Nabolag

Det unike konseptet kombinerer en rekke ulike ønskede løsninger som aldri tidligere er satt sammen i én pakke.

21. feb 2020

Nordnorsk natur og smart boligutvikling i havgapet i Lofoten

Her kommer Norges første Smarte Nabolag

- En av landets mest spektakulære tomter utvikles, og blir en del av Smarte Nabolag

19. feb 2020

Nok en spennende bydelsutvikling i nord:

Prestegårdsjorda skal gi nytt liv til Alta

Alta utvider sentrumsgrensene for å utfordre andre kommuner i nord om innbyggere og turister.

18. feb 2020