Nordnorsk natur og smart boligutvikling i havgapet i Lofoten

Her kommer Norges første Smarte Nabolag

Smarte Nabolag er ikke bare et tenkt konsept og fancy ord. Det første boligprosjektet som blir merket Smarte Nabolag er nemlig under utvikling og er ventet ferdigstilt i løpet av noen få år. Og det er ikke hvilken som helst tomt som skal utvikles.

– Dette er den mest spektakulære tomta vi har i vår portefølje. Det er ikke bare et boligområde, det er også et flott naturområde, fortalte prosjektleder Per Magnus Presthammer i Clemens Eiendom til Lofotposten. Nylig var det nemlig folkemøte og møter med lokale politikere for å orientere om de storstilte planene for Tjeldbergvika i Svolvær. 

Spektakulært nord for Polarsirkelen
At tomten er spektakulær er ingen underdrivelse. Noen av de råeste by- og boligutviklingsprosjektene i landet finner sted nord for polarsirkelen, og det er nettopp den fantastiske nordnorske naturen og prosjekter som hensyntar omgivelsene som skaper disse unike resultatene.

– Når Clemens Eiendom skal lansere det nye konseptet Smarte Nabolag, så tenkte vi at det er ingenting som passer så bra som å lansere det i prosjektet i Lofoten – ytterst i havgapet i Tjeldbergvika. Her kombinerer vi både det bærekraftige med moderne teknologi og smarte løsninger i tillegg til at vi skal få på plass en del fellesskapsløsninger som gjør dette til et godt sted å bo, sier Bernt Nordby Skøien, administrerende direktør i Clemens Eiendom.

Lite fotavtrykk
Smarte Nabolag er spesielt opptatt av å ta vare på området og utvikle bærekraftig, beholde de gode kvalitetene i området, minimere sprenging og å jobbe med naturen og ikke mot den. Deriblant skal det bygges i tun som gir lite fotavtrykk. Totalt ser man for seg rundt 235 boliger i form av eneboliger, rekkehus og tomannsboliger.

Interessen i Svolvær har vært stor, med fullt folkemøte og god respons fra både innbyggere, potensielle innflyttere og politikere. Dette er bare nok et eksempel på nordnorsk utvikling hvor moderne løsninger møter den nordnorske folkesjelen.

Artikler

Relaterte saker

Nytt boligkonsept vil legge til rette for morgendagens hjem

Derfor vil alle høre om Smarte Nabolag

Det unike konseptet kombinerer en rekke ulike ønskede løsninger som aldri tidligere er satt sammen i én pakke.

21. feb 2020

Harstads nye bydel inneholder hotell, leiligheter og kultursenter:

En ny milepæl i nordnorsk byutvikling

Harstad går foran i nord, med en storstilt byutvikling hvor hotell, leiligheter, kino og bibliotek blir trekkplaster for boende og turister

20. feb 2020

Nok en spennende bydelsutvikling i nord:

Prestegårdsjorda skal gi nytt liv til Alta

Alta utvider sentrumsgrensene for å utfordre andre kommuner i nord om innbyggere og turister.

18. feb 2020